SkalaUpp!

Mer grönsaker
och frukt i skolan

Skala Upp! är Kostministeriets utbildning för dig som jobbar med mat inom skola och barnomsorg, arrangerad i samarbete med Skolmatens vänner. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar som hjälper dig i ditt dagliga arbete. Framför allt får du lära dig vad som verkligen funkar för att få barn att äta bättre.

I spelaren här nedanför kan du kika på del 1a av utbildningen. Övriga 3 delar hittar du på Kostministeriets Youtube kanal.

Vill du ta del av utbildningen i dess helhet och låta dina kollegor göra detsamma? Då kan du ansöka om att Skala Upp! ska komma till din kommun. Det är helt gratis, så du har absolut ingenting att förlora. Du kan även ladda ner en digital kortvariant som PDF eller gå med i vår Facebook-grupp där du kan utbyta erfarenheter och inspiration med kollegor över hela landet. Varför inte göra alla tre?

Testat på barn

Att få barn att äta sina 500 gram kan vara ett helvete. Men det måste väl finnas något som gör det enklare? Vi testade några olika metoder på livs levande ungar för att ta reda på vad som verkligen funkar.

Funkar fest?

Funkar mutor?

Funkar hjärntvätt?

Funkar rationella argument?

Funkar det att blanda själv?

Funkar munsbitar?